een technische analyse tool

Voor de meeste handelaren Andrews Pitchfork is een technische analyse tool die u hebt toegepast op uw grafiek of twee keer, www.optiesonline.com de gek gehouden rond met het, maar kon niet echt begrijpen wat het moest doen. Nou ja, eigenlijk het biedt steun en weerstand niveaus, en kan dus worden gebruikt om trends en spot omkeringen bevestigen.

Andrews Pitchfork

De indicator is vernoemd naar In het rapport te lezen oprichter Alan Andrews, en is zo genoemd omdat het lijkt op een hooivork.

Om de tool te gebruiken moeten we drie punten te isoleren. Stel dat we willen de hooivork van toepassing op een actuele uptrend. Terugkijkend op onze grafiek we vinden een bodem, in de buurt van waar de uptrend begonnen: dit is punt 1.

Punten 2 en 3 te bepalen hoe breed de vorken zijn op onze hooivork. Punt 2 is voor een pullback naar een hoog punt bevestigd, hier dan Punt 3 wordt aan de lage van die pullback bevestigd.

De hooivork is nu getekend en toont gebieden waarschijnlijk steun of weerstand. Zolang de prijs blijft boven de hooivork bodem, de uptrend is op zijn plaats. Als de prijs daalt uit de hooivork, dan is de http://www.optiesonline.com/anyoption/ uptrend is waarschijnlijk begonnen met een omkering.

Figuur 1. S & P 500 met Andrews ‘Pitchfork – daily chart (klik om te vergroten)

Bron: freestockcharts.com

De bovenstaande grafiek toont de indicator, en hoe het wordt gebruikt. Punten 1, 2 en 3 teken van de start van de uptrend en de eerste pullback, die vervolgens zorgen voor een gids voor de rest van de trend. Omdat de prijs is een verblijf in de hooivork kunnen we aannemen dat de trend is nog steeds. Als het breekt onder de hooivork, vooral sinds de splitsing is aangehouden klik hier zo lang in dit geval kunnen we aannemen dat de uptrend is voorbij.

Terwijl een dagelijkse chart wordt gebruikt, kan de hooivork worden toegepast op elk tijdsbestek.

interpretatie

De opwaartse trend is nu gedefinieerd, en de onderste vork moet ondersteunen, en in dit geval wel.

Hoe de prijs zich beweegt tussen de vorken geeft ook inzicht. De middelste vork gedraagt zich als een gemiddelde. Als de trend sterk is, moet de prijs bereiken van het midden vork regelmatig. Als de prijs maakt aan de bovenste vork of vaak handelt boven het midden vork, de trend is zeer sterk.

Als de prijs begint om alleen verplaatsen tussen de onderste vork en midden vork (zonder boven te bewegen), dan is de trend zou kunnen verzwakken.

Zoals aangegeven vooraf als de prijs daalt onder de onderste vork in een uptrend, dan is de trend zou kunnen omkeren.

Het tegenovergestelde zou gelden voor een neerwaartse trend. De top vork biedt weerstand voor de algemene neerwaartse trend, en als de prijs breekt erboven, kan de neerwaartse trend te keren.

Voor de downtrend, wil je de prijs te laten vallen onder het midden vork zie af en toe om te laten zien de trend is sterk. Als het handelt tussen de middelste en onderste vork de trend is sterk. Als het begint te alleen de handel tussen het midden en de top vork, dan is de downtrend kan verzwakken.

Scherpstellen

Er is ruimte bij het opstellen van deze tool, omdat het gebruik van iets andere prijzen voor de punten 1, 2 en 3 kan een groot verschil in de hoek van de hooivork te maken.

Als u een hooivork tekenen op een uptrend, en de prijs blijft het doorbreken van de bodem van de hooivork (bijvoorbeeld), maar dan is de prijs blijft hoger na te gaan, dan is uptrend is nog steeds intact, en het is uw hooivork die moet worden aangepast.

Begin punt 1. Kijk of je het kan veranderen in een iets ander uitgangspunt, zodat de onderste vork in lijn met de belangrijkste swing dieptepunten die je ziet op de grafiek. Als je terugkijkt zie figuur 1, merken hoe de onderste vork uitgelijnd mooi met de dieptepunten? Dat is omdat ik enigszins aangepast punt 1. Ik niet zet punt 1 op de exacte dieptepunt van de verhuizing.

Wanneer punt 2 of 3 gebaseerd op een zeer kleine terugval is het onvermijdelijk groter terugval ontwikkelt op een gegeven moment. Zodra dat pullback heeft plaatsgevonden, en je kunt zien dat de trend is nog steeds omhoog, punten 2 en 3 kunnen op de grote pullback worden geplaatst, omdat dit je beter idee van wanneer de trend is eigenlijk omkeren in de toekomst zal geven.

Uiteindelijk wil je een hooivork op de grafiek die nuttig is. Sinds de markten bewegen niet in perfecte synchrone patronen, soms is dat betekent dat we moeten afstemmen onze indicatoren, zodat ze handig op de koersgrafiek we kijken zijn.